Cecilia Stärner - konstnär i gränslandet mellan dröm och verklighet

"Wila" fat i diabasbetong

Vattenspegel och dekoration för trädgården

Cecilia Stärner arbetar figurativt och tredimensionellt. Med lerans hjälp formar hon skulpturer och tredimensionella porträtt i sin ateljé i Skanstull i Stockholm. Två gånger har hon erhållit stipeidier för konststudier utomlands från Axelson Johnsson stiftelsen, vilket inneburit att Cecilia bland annat har vidareutbildat sig vid konstakademin i Florens. 

Samarbetet mellan Cecilia Stärner och People's Garden fick sin början en vinterdag 2017. Vi pratade om begreppet stillhet. Hur kan man gestalta stillheten genom tredimensionella föremål, anpassade för trädgård? Det första föremålet för People's Garden är en vattenspegel (Wila). Med Wilas skapas en stillsam plats i trädgården - någonstans att sitta ner och samla sina tankar med förnyad kraft. 

 

Cecilias intresse för människans form, psyke och kommunikation bär avtryck i hennes föremål. Det i kombination med en nyfikenhet gentemot naturen, mytologi och symbolik gör att det blir ett spännande möte mellan Cecilias verklighet och People's Gardens jordnära verksamhet med att hjälpa folk att skapa egna trädgårdsrum.

Läs mer om Cecilia Stärner på People's Gardens blogg.

Cecilia Stärner i samarbete med People's Garden Cecilia Stärner