Välkommen till bloggen!

Butiken

Så sår du spektakulära blad - krukväxter med en egen färgpalett

Rosenstänk och palettblad är exempel på två krukväxter med vackra färger i själva bladen. Vi behöver alltså inte vänta på färgprakten till själva blomningen. Inget fel på grönt, men en färgklick kan vara en trevlig omväxling, tänker jag. Här är den andra delen i miniserien om att så egna krukväxter. Får jag lov att presentera: Hypoestes phyllostachya (rosenstänk) och Plectranthus scutellarioides (palettblad).

Butiken

Förnya hemma med att så krukväxter från frö - svanssparris

Ibland kan det vara kul att testa någonting nytt. Många trotjänare trängs på fönsterbrädan, krukväxter man kanske haft i många år. Så här års när såsäsongen drar igång har jag botaniserat lite bland frön till krukväxter. Jag tänkte prova på att driva upp små plantor som kanske blir framtida trotjänare. Gärna med annorlunda blad eller någon annan speciell egenskap. Här tittar jag närmare på svanssparris.

Butiken

Så sköter du en forellbegonia

Visste du att forellbegonians blommor är ljust rosa? Forellbegonian är en dekorativ krukväxt med fläckiga blad som har röd undersida. Den är lättskött och anspråkslös. En perfekt växt för till exempel tonårsrummet där det kan bli lite långt mellan bevattningarna ibland. Min son fick en forellbegonia av våra vänner för ett år sedan och i höstas blommade den. Nu är det snart dags för omplantering. Här kan du läsa historien om hans planta.

Butiken

Olika sorters tid - vilken föredrar du?

Jultiden har fört med sig en möjlighet att stanna upp och vila ifrån vardagen. Med det nya året går vi in i en ny tid, ett nytt decennium, samtidigt som den cirkulära tiden fortsätter på sitt varv. Växtlivet har just nu sin viloperiod i sin cirkulära tid medan vi människor börjar ett nytt år i vår linjära tid. Här återpublicerar jag mina tankar om tid som jag skrivit om förut. Gott nytt år 2020.

Vem är jag?

corinne

Mitt namn är Corinne Uppman Helminen och jag går ut i trädgården när jag behöver samla kraft. I trädgården vandrar tankarna fritt och händerna får arbeta. Det ger mig glädje och inspiration. Här i bloggen skriver jag om trädgårdsliv, naturen och att finna balans. Jag tänker mycket på hållbarhet, så det kan bli en del om det också.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.